HOME   -   MENU HIGHLIGHTS   -   OVER ONS   -   FOTO ALBUM   -  LOCATIE/CONTACT

 

OVER HET SCHILDERIJ "LA GUERNICA"

Het schilderij is geďnspireerd door het bombardement op Guernica, in die tijd de Baskische hoofdstad, tijdens de Spaanse burgeroorlog. Het schilderij is voor het eerst tentoon gesteld in het Spaanse paviljoen tijdens de Parijse Wereld tentoonstelling in 1937. In de moderne kunst is La Guernica het krachtigste werk tegen geweld, terrorisme en machtsmisbruik.
Ook al zijn de meeste mensen bekend met de naam van het Spaanse stadje door het schilderij van Picasso.
Guernica had haar plaats in de geschiedenis al eerder verworven. Het was namelijk ook de haven vanuit waar Columbus zijn vloot aanstuurde om het grootste deel van de Cariben te ontdekken.


OVER HET GEBOUW

Het gebouw dat u gaat bezoeken heeft zijn eigen plek verworven in de geschiedenis van Bonaire. De originele constructie dateerd al van 150 jaar geleden en ondanks renovaties en verbouwingen om het gebouw geschikt te maken voor publieke functies is het overgrote deel van het gebouw in de originele vorm gebleven. Het hele gebouw is gemaakt uit koraalsteen, gebouwd met zeewater. Het zout, dat nog steeds in de muren zit, drukt langzaam het cement weg om zijn weg naar buiten te vinden.

In de vroege jaren ’50 was het gebouw gekocht door de familie Hietkönig, die het nog steeds bezitten. Het deel van het gebouw waar u gaat eten was de oude souvenir winkel van meneer Heitkönig. Hij stond bekend om zijn vakmanschap en creativiteit in ontwerp, alles gemaakt van natuurlijke materialen. Toen Bonaire bekend werd vanwege de uitstekende duikmogelijkheden, werd de winkel van meneer Heitkönig een van de eerste winkels waar duikmaterialen verkocht werden. Hij stond ook bekend om zijn juwelen van zwart koraal, dat op grote diepten in de wateren van Bonaire gevonden werd.

 
 

 


The painting "La Guernica"


Picasso, photographed at work


The building "La Guernica"